Презентація в межах Дня кар’єри на базі Інформаційного Центру ЄС Одеського національного економічного університету (16.03.2023 р., онлайн)

16-17 березня 2023 р. на базі Інформаційного Центру ЄС Одеського національного економічного університету за підтримки Представництва ЄС в Україні було проведено День Кар’єри ЄС, що реалізується в рамках проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». В межах заходу відбулась перезентація індивідуальних можливостей Програми ЄС ЕРазмус+, зокрема щодо розвикту актуальних навичок через участь в програмах академічної та молодіжної мобільностей і волонтерських проєктах.

День Кар’єри ЄС – це серія публічних заходів, де представники Мереж ЄС та всі активні та зацікавлені громадяни можуть поділитися думками, власним досвідом щодо впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участі у програмах ЄС для розвитку нових бізнесових та освітніх можливостей, обговорити тренди на ринку праці, зокрема щодо знань та навичок, які потрібні молодій людині, щоб зробити успішну кар’єру.

З вітальним словом до учасників звернувся Анатолій Ковальов, ректор Одеського національного економічного університету. Модераторкою виступила Ірина Шостак, координаторка ІЦ ЄС ОНЕУ.

ВІДЕОЗАПИС заходу. 

Спікерами на панельній дискусії виступили:

  • Наталія Сментина, доктор економічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи ОНЕУ, м. Одеса.
  • Олександр Славський, начальник регіонального відділення Фонду Державного Майна України по Одеській та Миколаївській областях, м. Одеса.
  • Дарія Ільченко, координатор офісу європейської інтеграції Агенції Регіонального Розвитку Одеської області, керівник громадської організації «Спільнота молоді Одещини», м. Одеса.
  • Андрій Борисенко, в.о. голови Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, м. Одеса; Марина Сундалова, начальник третього відділу досліджень і розслідувань Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, м. Одеса.
  • Катерина Жданова, менеджерка Національного Еразмус+ офісу в Україні, м. Київ.
  • Денис Ткачов, менеджер в ULEAD з Європою/ULEAD with Europe, експерт в Team Europe, м. Харків.
  • Олександр Пакунов, випускник EU Study Days (Єврошкола), м. Одеса.

На зустрічі представники різних сфер діяльності поділилися досвідом щодо тенденцій на сучасному ринку праці, обговорили навички та вміння, які потрібні молодому фахівцю для того, щоб отримати роботу своєї мрії, бути працевлаштованим та конкурентноспроможним на шляху до євроінтеграціії. Спікери надали багато корисних порад щодо професійного розвитку та розвитку додаткових навичок, які допоможуть подолати соціально-економічні виклики та стати успішними в особистому та професійному житті на шляху до євроінтеграції. В рамках панельної дискусії спікери поділились власним досвідом щодо впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участі у програмах ЄС для розвитку нових освітніх та бізнес можливостей.

Попередня Зустріч з Польським Олімпійським комітетом (15.03.2023 онлайн)